Unikátní technologie masírování stroji Schröder

Masírovací zařízení Schröder řady MAX se skládá se ze statického bubnu a rotující hřídele s lopatkami, buben je tvořen dvojitým pláštěm pro velmi efektivní chlazení produktu. Technologie je vhodná pro maso bez kosti a bez kůže.

Jedná se o technologii, která umožňuje výrazné zvýšení produktivity. Díky aktivní masáži pohybujících se speciálních lopatek dochází k rychlé efektivní aktivaci proteinů a aktivnímu zapracování láku ve velmi krátkém čase. Toto je klíčem k vyššímu zadržování vody a vyššímu výnosu při krájení prostřednictvím lepší soudržnosti produktu po nářezu.

Masírka MAX 3000

Masírovací zařízení umožňuje velmi jednoduché naplnění bubnu pomocí vakuového nasávacího systému, uživatelsky nenáročné vyprazdňování bubnu a možnost dodatečného nasávání láku a dalších ingrediencí v průběhu masírování.

Celková technologie zaručuje neporušení celistvosti svaloviny.

Pečeně po masírování

Pečeně po masírování

Šunka po masírování

Šunka po masírování

Testování technologie na produktech v České Republice

Technologie masírovacích zařízení MAX byla testována v několika renomovaných masokombinátech v České Republice.

Testovanými produkty byly šunky s nízkým nástřikem (10%) až s vyšším nástřikem (80%) a dále celé svaloviny (boky, krkovice, pečeně a další).

Doba masírování šunkových produktů se pohybuje od 2 hodin (šunky s vyšším nástřikem) do 3 hodin (šunky s nízkým nástřikem) v závislosti na velikosti svaloviny a její úpravě před masírováním. Doba masírování celé svaloviny (boky, krkovice, pečeně) se pohybuje okolo 3 hodin.

Výborné výsledky byly získány při masírování boků, doba masírovacích cyklů byla v celkové délce 2 hodiny, což je oproti používaným technologiím značné zkrácení doby. Výsledkem je produkt nejvyšší kvality bez jakéhokoli porušení.

Výsledkem je značné snížení masírovací doby až o 75 % (původní délky programů na tamblerech ostatních výrobců byly v rozmezí 6 až 12 hodin). Toto má za následek výrazné snížení nákladů na masírování a výrazné zvýšení produktivity.

Produkty po následných tepelných úpravách vykazují nejvyšší kvalitu a to v zabarvení produktu a soudržnosti produktu po nařezání.

Ukázky finálního produktu

Bok před masírováním

Bok před masírováním

Bok po masírování

Bok po masírování

Ozvěte se nám, rádi Vám poradíme

blob pozadí

KOLBER SERVIS S.R.O.

Libušská 319, 142 00 Praha 4 – Libuš

Tel: +420 261 910 025

Ing. Jan Kolář

Tel: +420 602 344 240

Zdeněk Berka

Tel: +420 602 344 239

E-mail

kolber1@volny.cz

IČO

62580922

Všechna práva vyhrazena. Design by makesim.design